kinderopvang

Gastouderbureau KOOS adviseert en bemiddelt tussen (vraag)ouders en gastouders en ondersteunt de opvang van gastkinderen gedurende de opvang op opvoedkundig, praktisch en financieel gebied.

Zodra wij het aanmeldingsformulier via onze website hebben ontvangen nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek bij u thuis. Tijdens het intakegesprek vertellen wij u over gastouderopvang en krijgen wij een beeld van uw wensen en ideeën met betrekking tot de opvang van uw kind(eren).

Aan de hand van de informatie die wij hebben ontvangen gaan wij op zoek naar een geschikte gastouder. Gastouderbureau KOOS heeft een eigen bestand van gastouders.

                                                              rsz dsc 8279

Zodra wij een geschikte gastouder hebben gevonden, dan gaan we samen kennis maken op de opvanglocatie.
Is de kennismaking positief verlopen, dan ontstaat er een koppeling. Er zullen dan overeenkomsten worden opgesteld met zowel de gastouder als de ouder. Vanaf de start van de koppeling kunt u ook kinderopvangtoeslag aanvragen via www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/ (let op: dit dient u uiterlijk binnen 3 maanden na start aan te vragen).

U krijgt een vaste contactpersoon in de vorm van een bemiddelingsmedewerker. Na enkele maanden vind er een telefonische evaluatie plaats met de ouder. Jaarlijks vindt er een evaluatie en een risico inventarisatie met de gastouder plaats. Zijn er tussentijds vragen, problemen of wijzigingen dan kunt u altijd contact opnemen met uw bemiddelingsmedewerker.