Scroll top

De pedagogiek van KOOS

Ontdekken, groeien én plezier maken. Het is wat ieder kind wil. Het is ook het uitgangspunt van onze pedagogiek. Zo onbevangen als kinderen elke dag instappen, zo weloverwogen zijn onze pedagogiek en de keuzes die wij daarin maken. Bij elke keuze die wij maken, denken wij eerst: wat betekent dit voor het kind? Hoe geven we alle kinderen dat warme, welkome en fijne gevoel dat zo typisch is voor kinderopvang KOOS? Dat begint bij onze goed geschoolde pedagogisch medewerkers. En bij het écht zien en horen van de kinderen, ouders en collega’s. Zo maken we samen de beste start.

Afbeelding-3

Snel thuis bij KOOS

Best spannend, voor het eerst naar de opvang. Dat begrijpen we. Daarom geven we ‘even wennen’ alle aandacht. We laten kinderen op een speelse manier kennismaken met de nieuwe groep en omgeving. Daarbij kijken en luisteren we goed naar het kind en naar zijn/haar behoeften. Wennen is dan al snel thuis voelen.

Zelf ontdekken

Met activiteiten die inspireren en methodes die stimuleren maken we het bij KOOS even leerzaam als leuk. De doelen van Riksen-Walraven zijn hierin ons uitgangspunt. Daarbij draait het om het bieden van emotionele veiligheid in een veilige en gezonde omgeving, om het bevorderen van persoonlijke en sociale competenties en om normen en waarden.

2021_11_KOOS_BEELDBANK_99

Samen groeien

Niemand staat er alleen voor bij KOOS. De kinderen niet en ook onze pm’ers niet. Daarvoor zorgen onze pedagogisch coaches. Zij ondersteunen onze pm’ers in de uitvoering van het pedagogisch beleid. Zij luisteren, kijken mee en staan klaar. Handig voor de pm’ers, goed voor de kwaliteit van de opvang én fijn om te weten voor alle ouders en verzorgers.

Onze coaches staan klaar

Oftewel: bij KOOS krijgt ieder kind ruimte om te groeien, vrijheid om zichzelf te zijn én prikkels om de wereld te verkennen. Onze pm’ers nemen ze daarin mee, aan de hand of toekijkend van een afstand. Samen zijn we in beweging, ontdekken we spelenderwijs taal en cijfers en onderzoeken we alles wat er op ons pad komt – binnen in onze opvang en buiten in het groen.

Lees meer over ons pedagogisch beleid

meisje lezen

Enthousiast geworden? Schrijf je in bij jouw locatie.

Wil je een locatie bekijken? Vraag een rondleiding aan.